Recenze hudebních CD

Hudbu na Proglasu nejen pouštíme, ale také hodnotíme a analyzujeme. Čtěte a poslouchejte současně.

Lucie Redlová: Otázky (recenze EP)

Lucie Redlová: Otázky (recenze EP)

29. srpna 2018, 13:21

„Myslím, že každý, nejen ten, jehož rodiče se rozvedli, když mu byly nějaké dva roky, se může ptát: Kde je ta láska, z níž jsem se narodil?” říká písničkářka Lucie Redlová. Podobné otázky si klade na svém novém třípísňovém maxisinglu. Přečtěte si naši recenzi a poslechněte si z archivu rozhovor, který jsme s Lucií vedli na jaře 2018.

Mike Fojtík & přátelé: Žiju v papírové loďce (recenze CD)

Mike Fojtík & přátelé: Žiju v papírové loďce (recenze CD)

28. srpna 2018, 09:29

Ostravský písničkář Mike Fojtík se na scénu vrátil po 25leté pauze. Jako jeho první oficiální album vyšel záznam koncertu z ostravského klubu Parník z roku 2017. Přečtěte si naši recenzi a při tom si třeba poslechněte rozhovor s Mikem Fojtíkem a s jeho spoluhráčem Martinem Rekem.

Radůza: Studna v poušti (recenze CD)

Radůza: Studna v poušti (recenze CD)

26. srpna 2018, 17:45

Radůza své nejnovější album Studna v poušti pojala jako vánoční, ale zařadila na ně i několik nadčasových duchovně laděných písní. Rádi vám je tedy připomeneme i nyní v létě. K četbě recenze doporučujeme poslech vánočního rozhovoru s Radůzou.

Malina Brothers & Kateřina García (recenze CD)

Malina Brothers & Kateřina García (recenze CD)

25. srpna 2018, 07:27

Skupina Malina Brothers, kterou tvoří bratři Luboš, Pavel a Pepa Malinové a Pavel Peroutka, si na své třetí album jako hosta pozvala zpěvačku Kateřinu García. Přečtěte si naši recenzi a k tomu si z archivu poslechněte rozhovor s Lubošem Malinou a Katkou García.

Karel Vepřek: Blázen jsem ve své vsi (recenze CD)

Karel Vepřek: Blázen jsem ve své vsi (recenze CD)

21. srpna 2018, 14:02

Písničkář Karel Vepřek sestavil své nejnovější album ze zhudebněných veršů Bohuslava Reynka. Nazval je Blázen jsem ve své vsi. Přečtěte si naši recenzi.

František Segrado: V paralelním vesmíru (recenze CD)

František Segrado: V paralelním vesmíru (recenze CD)

8. srpna 2018, 08:38

Druhé šansonové album Františka Segrada se jmenuje V paralelním vesmíru. Mezi autory písní jsou Petr Linhart, Radůza, Xavier Baumaxa nebo – v případě jednoho textu – Oldřich Janota.

Luboš Soukup Quartet + Lionel Loueke: Země (recenze CD)

Luboš Soukup Quartet + Lionel Loueke: Země (recenze CD)

17. července 2018, 18:26

Saxofonista Luboš Soukup si na své nejnovější album Země přizval beninského kytaristu Lionela Louekeho. Poslechněte si z archivu náš rozhovor s Lubošem a přečtěte si naši recenzi alba, které bylo nominováno na cenu Anděl.

Rózinky: Cvrkot (recenze CD)

Rózinky: Cvrkot (recenze CD)

10. července 2018, 10:00

Druhé album dívčí skupiny Rózinky ze ZUŠ ve Veselí nad Moravou má název Cvrkot. Přečtěte si naši recenzi a z archivu si poslechněte rozhovor s učitelkou dívek a autorkou písní Kateřinou Mičkovou.

Potichu: Vodě (recenze CD)

Potichu: Vodě (recenze CD)

5. července 2018, 18:36

Potichu je pražská skupina v čele s písničkářem Vojtěchem Roupou. Její album Vodě je harmonicky plné, aranžérsky bohaté a v textech místy překvapivé. Podobenství se střídají s vyznáními a s příběhy z běžného života. Přečtěte si naši recenzi.

Przemek Kleczkowski: Time (recenze CD)

Przemek Kleczkowski: Time (recenze CD)

3. července 2018, 18:46

Košické vydavatelství Hevhetia se mimo jiné soustavně věnuje polské jazzové scéně. Jedním z nejzajímavějších titulů z poslední době je album Time zpěváka Przemka Kleczkowského.