Recenze hudebních CD

Hudbu na Proglasu nejen pouštíme, ale také hodnotíme a analyzujeme. Čtěte a poslouchejte současně.

Listověj: Vlci (recenze CD)

Listověj: Vlci (recenze CD)

16. listopadu 2019, 17:55

Folková skupina Listověj navazuje na kapelu Žalozpěv, která se věnovala především písním o Vysočině. Pro Listověj skládá kapelník Jiří Nohel také písně o svém rodném kraji a také o řekách, lesích, květinách a samozřejmě i o lidech a o vlcích. Přečtěte si naši recenzi.

Jan Spálený: Nemůžu popadnout tvůj dech (recenze CD)

Jan Spálený: Nemůžu popadnout tvůj dech (recenze CD)

14. listopadu 2019, 13:41

Jan Spálený se skupinou ASPM vydal na začátku roku 2019 mimořádně povedené album Nemůžu popadnout tvůj dech. Přečtěte si recenzi a poslechněte k tomu z archivu rozhovor, který jsme s Janem Spáleným vedli v květnu 2019.

Bára Zmeková: Lunaves (recenze CD)

Bára Zmeková: Lunaves (recenze CD)

11. listopadu 2019, 10:40

Písničkářka Bára Zmeková se letos v létě stala vítězkou soutěže na mezinárodní konferenci Czech Music Crossroads – bodovala u publika i u zahraničních expertů. Připomeňte si její písně v rozhovoru, který s Bárou v březnu 2019 vedl Martin Kyšperský. A přečtěte si naši recenzi.

Alband: Reziduum (recenze CD)

Alband: Reziduum (recenze CD)

8. listopadu 2019, 20:27

Alband je aktuální kapela Jaroslava Alberta Kronka, někdejšího zpěváka rockového Kernu. Poslechněte si rozhovor, který v lednu 2019 vedla s členy Albandu Anežka Jakubcová, a přečtěte si naši recenzi.

Jana Rychterová: Dneska ještě můžem (recenze CD)

Jana Rychterová: Dneska ještě můžem (recenze CD)

20. října 2019, 09:08

Šansoniérka Jana Rychterová nazvala své nejnovější album Dneska ještě můžem. Poslechněte si z archivu rozhovor, který s písničkářkou vedla Anežka Wiewiorková, a přečtěte si naši recenzi.

Lenka Filipová: Oppidum (recenze alba)

Lenka Filipová: Oppidum (recenze alba)

7. října 2019, 08:48

Zpěvačka Lenka Filipová nahrála své album Oppidum ve spolupráci s britským harfeníkem Seanem Barry, který pro ni zaranžoval více i méně známé lidové písně z britských ostrovů. Přečtěte si naši recenzi.

Kulturní úderka: Sarajevská katarzija (recenze CD)

Kulturní úderka: Sarajevská katarzija (recenze CD)

15. srpna 2019, 17:35

Brněnská bluesrocková skupina Kulturní úderka vydala po dlouhé pauze své nové, teprve druhé, album. Přečtěte si naši recenzi a poslechněte si ze záznamu rozhovor, který s kapelou vedl Martin Kyšperský v únoru 2019.

Šarivary: Melanž (recenze CD)

Šarivary: Melanž (recenze CD)

13. srpna 2019, 08:48

Šarivary je mezinárodní skupina z Brna, kterou tvoří Francouzka, Američan, Švéd a Slovák. Rozhovor s kapelou jsme vysílali v únoru 2019 a vy si jej můžete pustit z našeho archivu. Nyní vám nabízíme recenzi CD.

José James: Lean On Me (recenze CD)

José James: Lean On Me (recenze CD)

12. srpna 2019, 13:41

Americký jazzový zpěvák José James sestavil své album Lean On Me ze skladeb osmdesátiletého skladatele, zpěváka a hudebníka Billa Witherse. Titulní píseň Lean On Me a některé další skladby znáte i z našeho vysílání.

Jan Eret: Neruším? (recenze CD)

Jan Eret: Neruším? (recenze CD)

10. srpna 2019, 23:46

Západočeský písničkář Jan Eret nazval své první sólové album Neruším? Rozhovor, který jsme s tímto hudebníkem vedli v dubnu 2019, si můžete poslechnout z našeho archivu. A k tomu si přečtěte naši recenzi.

Krabice plná Folk Teamu

folk_teamVychází box se sedmi CD brněnské skupiny Folk Team.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Belgie

azmari_samaiPoslechněte si s námi přehled aktuální hudby z Belgie.

Trio komorního jazzu

trio_komorniho_jazzuO brněnském Triu komorního jazzu bude v pořadu Jak se vám líbí hovořit Roman Pokorný

Nové album Anansyho Cissého z Mali

cisse_anouraAnansy Cissé vydal album inspirované zážitky z války v Mali.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web