Kynuté vdolky a gule z kuchařky naší babičky pro všechny mlsné jazýčky...
Dovolujeme si vás pozvat na již třináctý tvořivý program v budově Slováckého muzea v Uherském Hradišti.
K tradiční stravě Uherskohradišťska patřily v minulosti nejrůznější vdolky, báleše, ale také knedle, gule, guliváry z kynutého těsta plněné sezónním ovocem. Sobota 6. října 2012 bude ve Slováckém muzeu věnována přípravě těchto tradičních pokrmů z kynutého těsta. Jak správně zadělat těsto a upéct vdolky s různými náplněmi od tvarohové, přes jablkovou až po trnkovou či povidlovou nebo uvařit gule, guliváry plněné švestkami a sypané tvarohem či mákem si přijďte vyzkoušet s kuchařkami Zdeňkou Schneiderovou a Marií Habartovou z Kunovic. Zájemci si práci mohou vyzkoušet i ochutnat hotové pokrmy a bude pro ně připraven malý receptář sestavený odbornými pracovnicemi etnografického oddělení.
Hlavní budova Slováckého muzea, Smetanovy sady 179, sobota 6. října 2012, 9.00–15.00 hodin.