Kynuté vdolky a gule z kuchařky naší babičky pro všechny mlsné jazýčky...

Kynuté vdolky a gule z kuchařky naší babičky pro všechny mlsné jazýčky...

Dovolujeme si vás pozvat na již třináctý tvořivý program v budově Slováckého muzea v Uherském Hradišti.
 

K tradiční stravě Uherskohradišťska patřily v minulosti nejrůznější vdolky, báleše, ale také knedle, gule, guliváry z kynutého těsta plněné sezónním ovocem. Sobota 6. října 2012 bude ve Slováckém muzeu věnována přípravě těchto tradičních pokrmů z kynutého těsta. Jak správně zadělat těsto a upéct vdolky s různými náplněmi od tvarohové, přes jablkovou až po trnkovou či povidlovou nebo uvařit gule, guliváry plněné švestkami a sypané tvarohem či mákem si přijďte vyzkoušet s kuchařkami Zdeňkou Schneiderovou a Marií Habartovou z Kunovic. Zájemci si práci mohou vyzkoušet i ochutnat hotové pokrmy a bude pro ně připraven malý receptář sestavený odbornými pracovnicemi etnografického oddělení.
 
Hlavní budova Slováckého muzea, Smetanovy sady 179, sobota 6. října 2012, 9.00–15.00 hodin.

Rozhovor v časopisu KAM v Brně

Tesar-Milan_studioRaPg2025_fotoViolaHertelovaPřečtěte si rozhovor s programovým ředitelem Proglasu Milanem Tesařem v časopisu Kam v Brně

Regiony

Regiony

Folk na Slovensku v roce 2024

janku_gratia-plenaPoslechněte si přehled slovenského folku v roce 2024.

Profil Jiřího Smrže

960px-Brno-Leitnerka-uvedení-alba-Kořeny-Jiřího-Smrže2013Jiří-Smrž2_wikipediePoslechněte si pořad o písničkáři Jiřím Smržovi.

Darujte Proglas!