Bandaband: Finalista Zahrady 2008

5. května 2008 Folk, Blues, Aktuality Autor: Milan Tesař

Na internetových stránkách časopisu Folk & country se postupně objevují jména kapel, které dramaturg Michal Jupp Konečný pozve na letošní Zahradu, náš největší festival folkové a příbuzné hudby. Jedním z finalistů bude ostravský Bandaband, který hraje hudbu na pomezí blues, jazzu, folku a rocku.

Na oficiálních stránkách skupiny se dočtete:

„Kapela Bandaband vznikla v roce 1998. Jádro tvořili Martin Rek (kytary, zpěv) a Láďa Georgiev (housle), kteří spolu v různých seskupeních s přestávkami hrají skoro 25 let. Na basu se přidal Milan Sýkorský, na bicí Jirka Smrčka, kterého v roce 2002 vystřídal Pepík Šmída. Na jaře roku 2007 se k nám přidal mladý talentovaný saxofonista Tomáš Zetek a Adam Rek na perkuse. Jako host s kapelou občas hraje na foukačky výborný ostravský harmonikář Ivan „Oskar“ Kraina. Hrajeme především vlastní věci či dílka našich kamarádů, jen zřídka se najde převzatá věc či zhudebněný text některého z nám blízkých básníků (Hrabě, Kainar, Žáček…). Stylově je naše muzika dost různorodá, určitě z ní čiší bluesový nádech, ale dá se říct, že prostě hrajeme písničky… Všichni máme svá povolání, která nám zaberou spoustu času a energie, takže toto seskupení pro nás znamená hlavně relax a radost z muziky. Doufáme, že se nám tu pohodu daří přenést i na diváky a posluchače.“

Písně Bandabandu můžete už teď slýchat z našeho vysílání. Během léta se můžete těšit na rozhovor s kapelouv pořadu Jak se vám líbí a ještě předtím si Bandaband můžete poslechnout živě na festivalu Zahrada v Náměšti na Hané.

 

 

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!