Jablonecké kulturní léto 2016

Hudebníci z Mali, Senegalu, Spojených států nebo Irska vystoupí o prázdninách 2016 v Jablonci nad Nisou. Každý čtvrtek bude patřit některému ze špičkových interpretů world music.

Festival Jablonecké kulturní léto letos slaví 10. výročí a při té příležitosti jeho pořadatelé připravili opravdu exkluzivní program. „Snažíme se, aby každý ročník nabídl návštěvníkům něco nového, překvapivého a zároveň kvalitního. Postupně jsme si ověřili, že publikum je schopno vstřebat a ocenit i hudební experimenty za hranicemi populárních žánrů,“ říkají pořadatelé.

Jednotlivé koncerty se konají na tzv. Letní scéně Eurocentra v centru Jablonce nad Nisou. Začínají v 17.00 a vstup na ně je zdarma.

Program 2016

7. července – Vieux Farka Touré Trio (Mali): zpěvák a písničkář z Mali se záběrem od tradiční africké hudby přes soul, blues a reggae až po rock.

14. července – MiraMundo (Brazílie/Mexiko/Španělsko/Itálie): Skupina, která propojuje brazilské rytmy s romskou hudbou.

21. července – Erick & Worldly Savages (Srbsko/Anglie/Kanada): Skupina čerpá z balkánských kořenů, ke kterým přidala punkrockovou energii a vlivy současné západní populární hudby.

28. července – Rackhouse Pilfer (Irsko): Soubor, který vychází z irské lidové hudby a běžně hraje na bluegrassových akcích.

4. srpna – Bent Knee (USA): Skupina z Bostonu, která spojuje rock, pop a avantgardní hudbu.

18. srpna – Fofoulah (Senegal/Gambie/Velká Británie): Londýnská skupina, která mísí senegalský zpěv a západoafrické rytmy s dubovými basovými linkami, sci-fi syntezátory, syrovými rockovými kytarami, funkovými groovy a jazzovými postupy.

25. srpna – Yo soy Indigo (USA/Anglie/Slovensko/Česko): Zpěvačka z Connecticutu Emily Thiel žije v Praze a založila zde mezinárodní hudební skupinu.

 

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!