Podzim na dědině
V neděli 17. září 2017 v době od 9 do 16 hodin pořádá Národní ústav lidové kultury ve strážnickém skanzenu akci, která přiblíží návštěvníkům život na vesnici na přelomu 19. a 20. století v jednom z hospodářsky nejdůležitějších období v roce.
Těžká práce po žních zdaleka nekončí. Je potřeba posbírat a zpracovat všechny ostatní plodiny (brambory, mák, ovoce, víno, konopí a len), připravit se na zimu a také na velkou slávu v podobě posvícení neboli hodů. Práce ale není jen na polích. Uvnitř stavení se dere husí peří, vaří se povidla, peče svatomartinská husa, v sušárnách se suší švestky a jablka, v lisovnách lisuje víno, které před vinobraním hlídali hotaři. Součástí pořadu budou ukázky hodových tradic z Uherskohradišťska v podání folklorního souboru Handrlák z Kunovic.