Tuchlovická pouť 2016

Tuchlovická pouť 2016

23. ročník setkání souborů z Prahy, Středočeského kraje a dalších hostů – to je folklorní festival Tuchlovická pouť. Od pátku 6. až do neděle 8. května 2016 budete mít možnost shlédnout řadu hudebních a tanečních vystoupení v Novém Strašecí a nedalekých Tuchlovicích.

Jak již datum konání napovídá, bude letošní ročník opět třídenní. V pátek odpoledne v tuchlovickém kostele vás svým zpíváním a hraním naladí dětský pěvecký sbor Rosička (ZUŠ Stochov) spolu s Kapelkou Lístečku (ZUŠ Nové Strašecí). Následovat bude v Novostrašeckém kulturním centru první z hlavních pořadů festivalu Vítejte u nás. Domácí  soubory Lísteček a Čtyřlístek v něm představí festivalové hosty. Letos to budou soubory Kohoutek z Chrudimi a Písečan z Písku.

Víkendové festivalové dění se již zcela přesune do Tuchlovic. Po sobotní dopolední ochutnávce na návsi  před Českou hospodou začne po obědě v amfiteátru hlavní pořad, kde vystoupí Čtyřlístek, pražské soubory Rosénka, Gaudeamus a Lučinka a samozřejmě hosté festivalu – Kohoutek a Písečan. O večerní program se tentokrát cele postará chrudimský Kohoutek a školu tanců bude mít v režii Písečan. Nokturno, pohodové večerní tančení a muzicírování, samozřejmě nebude chybět.

V neděli dopoledne vystoupí v amfiteátru opět hosté festivalu a spolu s nimi děti z MŠ Tuchlovice, rakovnické Borůvky, novostrašecký Lísteček a také Rosénka a Kytice z Prahy.

Souběžně s víkendovými programy bude probíhat také výstava fotografií z předchozích ročníků festivalu a budete mít možnost seznámit se s činností některých neziskových organizací, které působí v regionu.

Více na www.tuchlovickapout.cz.


Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!