Mezinárodní folklorní festival Brno 2014

Jubilejní 25. ročník folklorního festivalu spojeného s Jihomoravskými dožínkami, pořádaného Sdružením přátel folkloru v Brně, proběhne ve dnech 28. až 31. srpna 2014.

Mezinárodní folklorní festival Brno se koná pravidelně na sklonku prázdnin již od roku 1990. Po mnoho let byl nedílnou součástí letních lidových slavností města Brna, které zanikly před několika lety. Z původního setkávání místních souborů se za tu dobu proměnil v opravdový festival s bohatým programem a mezinárodní účastí. A co vás v Brně na sklonku prázdnin čeká?

Zahajovací koncert ve čtvrtek 28. srpna přivítá zahraniční folklorní soubory z Gruzie, Dánska, Lotyšska, Rakouska, Slovinka a Slovenska. Jubilea oslaví na pódiu brněnské folklorní soubory Šafrán a Májek. V pátek shlédnete profilová vystoupení zúčastněných souborů, která vyvrcholí koncertem Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů s Varmužovou cimbálovou muzikou ze Svatobořic-Mistřína.

Koncerty a vystoupení se konají až do neděle 31. srpna na Nádvoří Nové radnice, na pódiu na Náměstí Svobody, v zámeckém parku v Medlánkách a Moravském náměstí v Brně. Od roku 2013 jsou součástí programu brněnského festivalu také JIHOMORAVSKÉ DOŽÍNKY, jejichž pořadatelem je Jihomoravský kraj.

Kompletní a podrobný program i informace o účinkujících naleznete na internetových stránkách festivalu.

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!