John Schlitt a Arka Noego na festivalu Slezská lilie 2014

16. dubna 2014 Aktuality Autor: Milan Tesař

John Schlitt, zpěvák americké křesťanské skupiny Petra, a polská dětská kapela Arka Noego budou mezi hosty festivalu Slezská lilie, který proběhne v Ostravě ve dnech 14. a 15. června 2014.

Mezinárodní křesťanský festival Slezská lilie se koná v městské části Ostrava-Kunčičky, která je dodnes poznamenána těžkým průmyslem. V roce 2014 se festival uskuteční na dvou venkovních pódiích a v přilehlém kostele. Jeho nedílnou součástí je také nedělní evangelizační den. Festival se koná 14. a 15. června a letos je propojen s oslavou 20 let fungování studia Telepace v České republice.

Cílem Slezské lilie je především odstraňování bariér mezi křesťany a širokou veřejností. Jedná se o bariéry, které jsou vytvořeny mediálním tlakem, nedostatkem informací a hlavně nedostatkem společně stráveného času.

Festival se zaměřuje na rytmickou moderní hudbu známých i méně známých českých a zahraničních skupin napříč všemi hudebními žánry. V programu letošního ročníku figuruje vedle gospelových souborů Fusion či ArcelorMittal Gospel spolu s mnoha jinými zejména zpěvák legendární americké rockové skupiny Petra John Schlitt. Ten se svou domovskou kapelou nahrál více než 25 alb a dalších pět desek natočil jako sólista. Ještě předtím, v 70. letech minulého století, působil v tehdy populární rockové kapele Head East. Společně s kapelou Petra získal čtyři ceny Grammy a skupina obdržela také deset cen křesťanských cen Dove a byla první rockovou kapelou, která se dostala do Gospelové síně slávy. V roce 2014 oslaví kapela Petra 40. výročí od svého založení.

Kromě Johna Schlitta bude hostem festivalu také mnohokrát oceněná Lenka Dusilová. Osobitý písničkář a bavič v jedné osobě Pavel Helan k nám zavítá v rámci své Ajfon tour. Po delším čase v Ostravě zahraje oblíbená skupina Oboroh, která kromě zhudebněných žalmů předvede i vlastní autorské písně.

Zahraniční hosty reprezentuje slovenská kapela N.D.E., stejně jako špičková polská kapela Arka Noego, složená především z dětí křesťanských muzikantů téměř z celého Polska.

(Zdroj: oficiální tisková zpráva festivalu)

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!