Co nabídne Slovácký rok 2015?

Co nabídne Slovácký rok 2015?

Město Kyjov opět po čtyřech letech otevře své brány a přivítá ve dnech 13. – 16. srpna 2015 návštěvníky na nejstarším regionálním folklorním festivalu České republiky -  na Slováckém roku v Kyjově. Jaký program vás čeká? Poslechněte si Folklorní okénko ve středu 29. července 2015 za pět minut pět odpoledne.

Významná národopisná slavnost regionu již 94 let přivádí do srdce Slovácka tisíce příznivců národopisu z celé České republiky i ze zahraničí. Čtyři srpnové dny bude Kyjov opět patřit lidovým tradicím a zvykům, bohatství a kráse krojů, písním a všem těm, kteří se o jejich zachování a šíření nejen doma starají. Účast desítek národopisných souborů a muzik z Kyjova a širokého okolí je zárukou programové pestrosti připravovaných pořadů. Tisíce účinkujících, od těch nejmenších až po zralé muže a ženy, se budou podílet na oživení všeho, co již není nedílnou součástí jejich každodenního života, ale tvoří základní kameny kulturního bohatství a dědictví celého národa.

Program Slováckého roku tvoří kromě jiných pořadů také akce, které se pravidelně opakují (přehlídka dechových hudeb, stavění a kácení máje, večerní klenotnicový pořad, lidový jarmark, přehlídka krojů Kyjovska, krojovaný průvod městem, jízda králů a večerní taneční zábavy).

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!