Slunohraní 8. 7. 2015

Koncerty letošního Novoměstského Slunohraní se uskuteční od 7. do 10. července 2015 na nádvoří Horácké galerie v Novém Městě na Moravě.

Hlavní rubrika: Klasika
Rubriky: Klasika
Datum: 8. července 2015 od 20:30 — 10. července 2015 do 22:00
Místo: Nové město na Moravě
Organizátor: Komorní hudba dnes o.s.

Koncerty letošního Novoměstského Slunohraní rozzáří světová jména. Na nádvoří Horácké galerie v Novém Městě na Moravě zazpívá už ve středu 8.7.2015 jazzová zpěvačka Melanie Scholtz, den na to bude pódium patřit Ivě Bittové. Obě dámy se však rozhodly přizvat během svých koncertů k hudební spolupráci Janáčkovo kvarteto, které v Novém Městě na Moravě povede celý týden hudební workshopy pro smyčcové nástroje.

Trojice koncertů tak proběhne ve znamení prolínání, kdy zvuk smyčcových nástrojů v rukou famózních „Janáčkovců“ podbarví 8. 7. od 20.30 hlas Melanie Scholtz v písni „J’oublie“ Astora Piazolly, Ivu Bittovou pak kvarteto doprovodí 9. 7. od 20 hodin v její vlastní skladbě „Ukolébavka“ a ve výběru Janáčkových písní. Koncertní série pak vyvrcholí v pátek 10. 7. od 20 hodin Slavnostním závěrečným koncertem. Janáčkovo kvarteto společně s předním českým houslistou Bohuslavem Matouškem přednese Dvořákův smyčcový kvintet Es Dur. Ve druhé polovině koncertu vystoupí třicetičlenný komorní orchestr, složený ze všech účastníků kurzu. Pod taktovkou Richarda Kružíka zazní skladby Antonia Vivaldiho a také Koncertní fantazie pro cimbál a orchestr „Malované na cimbál“ z dílny Dalibora Štrunce.

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!